27. mart 2023 10:46

Kompanija Noventiq preuzela većinski vlasnički udeo u kompaniji Saga d.o.o.

Izvor: TANJUG

Foto: PROMO

BEOGRAD - Kompanija Noventiq preuzela je većinski vlasnički udeo u kompaniji Saga d.o.o Beograd, pa su na taj način svi uslovi akvizicije u potpunosti finalizovani, saopštila je danas kompanija Saga.

Dodaju da je dogovor postignut na obostrano zadovoljstvo te da na taj način počinje nova era u njihovom poslovnom razvoju.

Naglašavaju da će se sada, kada je posao zvanično zaključen, obim podrške koju Saga, kao i sve njene ćerke firme, mogu da ponude svojim klijentima, proširiti zahvaljujući globalnoj poziciji Noventiq-a i dodaju da će Saga steći veću međunarodnu izloženost, kao i pristup proširenom portfoliju Noventiq-a.

Kako su istakli, Saga je kompanija koja od svog osnivanja 1989. godine nesebično deli i uvećava svoja znanja, konstantno prenoseći iskustva, kako među svojim zaposlenima tako i među partnerima i korisnicima.

Ocenjuju da je "sve to je učinilo Sagu liderom u oblasti digitalne transformacije" i dodaju da je kompanija prepoznata u svetu finansija i bankarstva po sopstvenim naprednim fintech rešenjima i rešenjima baziranim na veštačkoj inteligenciji i modelima mašinskog učenja.

Sa druge strane, naglašavaju da je Noventiq vodeći globalni provajder rešenja i usluga u digitalnoj transformaciji i sajber bezbednosti i ističu da multi-cloud rešenja kompanije Noventiq omogućavaju, olakšavaju i ubrzavaju digitalnu transformaciju za kompanije širom sveta.

Više informacija o kompaniji Noventiq dostupno je na njihovom sajtu noventiq.com.