28. april 2023 14:55

Održano Gala veče Francusko-srpske privredne komore i dodela Gran Pri nagrada

Izvor: TANJUG

Foto: Francusko-srpska privredna komora

BEOGRAD - Francusko-srpska privredna komora održala je u hotelu "Hajat Ridžensi" u Beogradu tradicionalno Gala veče za 250 članica, partnera i prijatelja Komore i tom prilikom je dodelila godišnje Grand Pri nagrade u dve kategorije, kao i specijalne nagrade za članove.

Nagradu Gran Pri za "Inovacije" osvojila je kompanija Generali Srbija za projekat pod nazivom Dinamic Life, dok je u kategoriji "Društveno-odgovorno poslovanje", nagrada pripala kompaniji Šnajder Elektrik, za projekat "Pravo na saznanje".

Francusko-srpska privredna komora je još prošle godine svoje poslovanje usmerila ka promociji održivog razvoja i isticanju zdravih poslovnih vrednosti, te je ovogodišnja "Zelena gala" organizovana posebno vodeći računa o karbonskom otisku.

"Otišli smo korak napred i ovo veče organizovali trudeći se da sve naše aktivnosti organizacije i logistike budu u skladu sa ekološkim principima. Konzumirali smo lokalno, potrošnju plastike sveli na minimum, a modnu reviju realizovali smo u skladu sa principima održive mode", izjavio je u predsednik FSPK Dragan Stokić, i dodao da će Komora će za svaku zvanicu prisutnu na Gala večeri, zasaditi po jedno drvo.

Zvanicama se obratio i ambasador Francuske u Beogradu Pjer Košar, koji je rekao da ekonomski odnosi Francuske i Srbije nastavljaju da se intenziviraju potpisivanjem novih ugovora, kao i da se stvaranjem Regionalne ekonomske službe sa sedištem u Beogradu, Francuska značajno angažuje u regionu.

Posebno mesto u programu Gala večeri zauzela je modna revija organizovana u saradnji sa Fakultetom primenjenih umetnosti i kompanijom "L'Oreal", koja je bila prilika da ovogodišnji studenti Fakulteta primenjenih umetnosti predstave svoje modne kreacije, pravljene po principima održive mode.

Francusko-srpska privredna komora osnovana je 2009. godine sa ciljem da se okupi francusko-srpska poslovna zajednica i unapredi bilateralna saradnja dve zemlje.

FSPK je članica Unije francuskih privrednih komora u inostranstvu, a danas okuplja preko 130 francuskih, srpskih, ali i međunarodnih kompanija i preduzeća u Srbiji.