13. decembar 2022 10:54

EPS i ETF proširuju saradnju: Cilj je unapređenje obrazovanja, istraživanja, stručnog usavršavanja

Izvor: TANJUG

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - EPS i Eletrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu proširuju saradnju, a cilj je stvoriti nove šanse i zadržati mlade stručnjake u Srbiji, navodi se u informaciji koju je objavio EPS.

Ističe se da se saradnja proširuje u cilju unapređenja obrazovanja, istraživanja, stručnog usavršavanja i ulaganja u profesionalni razvoj mladih stručnjaka.

Sporazum o proširenju saradnje potpisali su v.d. direktora EPS-a Miroslav Tomašević i dekan ETF-a Dejan Gvozdić.

Tomašević je istakao da je saradnja sa naučnim i obrazovnim institucijama deo višedecenijske tradicije EPS-a i napora da se spojem znanja i prakse postignu najbolji rezultati.

"Jačim povezivanjem najveće energetske kompanije u Srbiji, i ETF-a, kao vrhunske obrazovne i naučne institucije, otvaraju se nove mogućnosti za studente i stručnjake EPS-a kroz organizovanje poseta energetskim postrojenjima i u projektima koji promovišu saradnju nauke i privrede", izjavio je on.

Dodao je da se predviđa zajedničko učešće u organizaciji stručnih i naučnih skupova, kao i učešće u radu stručnih timova i savetodavnih tela obe strane.

"Od izuzetne važnosti je da zajedno stvorimo nove šanse i zadržimo mlade stručnjake u Srbiji", poručio je Tomašević.

Zajednički rad EPS-a i ETF-a obuhvatiće i saradnju u oblastima inovacija, primene novih naučnih dostignuća, transfera znanja i pružanja pozitivnog društveno odgovornog primera kroz podršku u oblasti nauke i obrazovanja.

Gvozdić je ocenio da je Sporazum korak napred u saradnji ETF-a i EPS-a.

"Veliko je zadovoljstvo kada postoje partneri na koje možemo da se oslonima i da postoji podrška i pomoć da se obrazuju i usavršavaju mladi stručnjaci u oblasti energetike", rekao je on.

Potpisivanju sporazuma prisustvovalo je više rukovodilaca EPS-a kao i prodekan ETF za saradnju sa privredom.