8. maj 2023 14:30

Vlada Srbije: U prvom kvartalu ove godine BDP ostvario rast od 0,7 odsto

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE / SLOBODAN MILJEVIC

BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić predsedavala je danas sednici Saveta za koordinaciju akivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) na kojoj konstatovano da je u prvom kvartalu ove godine BDP ostvario rast od 0,7 odsto, što je bolje od očekivanog, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Oblasti koje su zaslužne za rast BDP-a su industrija i poljoprivreda, istakla je Brnabić i dodala da su u oblasti poljoprivrede ključni klimatski uslovi.

Service Photo Gallery

Predsednica Vlade je istakla da se očekuje da Srbija ove godine dostigne privredni rast od 2,5 odsto.

Premijerka je naglasila da inflacija usporava i stagnira i poručila da se očekuje da do kraja godine ona iznosi oko 8 odsto.

Brnabić je istakla da je za očuvanje održivog privrednog rasta neophodno i dalje ulaganje u kapitalne projekte i ukazala na važnost izgradnje nacionalnog stadiona.

Predsednica Vlade je, govoreći o turizmu, naglasila da na tu oblast možemo direktno da utičemo i dodala da Srbija beleži rekordne podatke, kako domaćih tako i stranih turista.

Brnabić je naglasila važnost promocije naše zemlje i svih njenih znamenitosti na najbolji način, u državama čiji su građani iskazali zainteresovanost da obiđu Srbiju.