17. maj 2023 22:00

Direktor Uprave carina: Nema nikakve zabrane izvoza u Rusku Federaciju

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

BEOGRAD - Direktor Uprave carina Branko Radujko izjavio je večeras da nema nikakvih sankcija, odnosno zabrane izvoza u Rusku Federaciju, demantujući navode Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS), koji je prethodno saopštio da je Ministarstvo finansija, preko Uprave carina, počelo uvođenje sankcija Rusiji.

“Nema nikakvih sankcija odnosno zabrane izvoza u Rusku Federaciju.

Polјoprivrednici koji na rusko tržište izvoze svoje proizvode apsolutno nemaju razloga za brigu. Srbija je slobodna zemlјa koja ima razvijene spolјnotrgovinske odnose sa svima i veoma efikasne i za sve jednake i transparentne izvozne i uvozne procedure'', poručio je Radujko.

Kako je saopšteno iz Uprave carina, on je naglasio da dezinformacije koje su se danas pojavile u javnom prostoru ''od strane neodgovornih pojedinaca, govore isklјučivo o njima, njihovoj neozbilјnosti i neodgovornosti prema sopstvenoj državi i narodu“.

POKS je danas saopštio da je Ministarstvo finansija, preko Uprave carina, počelo uvođenje sankcija Rusiji, odnosno da je od danas zabranjen uvoz i izvoz iz te zemlje, što se odnosi i na poljoprivredne proizvode.