6. jun 2023 16:05

Mirović uručio priznanja Privredne komore Vojvodine „Kapija uspeha“

Izvor: TANJUG

podeli vest

Mirović uručio priznanja Privredne komore Vojvodine „Kapija uspeha“

Foto: TANJUG/VLADA AP VOJVODINE/ ANDREJ PAP

NOVI SAD - Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, uručio je danas priznanja "Kapija uspeha" za 2022. godinu, koja tradicionalno, 31. put, dodeljuje Privredna komora Vojvodine za dostignuti kvalitet usluga u kategorijama ugostiteljsko-turističke delatnosti.

Dobitnici priznanja "Kapija uspeha" su "Festival evropskog filma Palić" u kategoriji manifestacionog turizma, Vinarija "Bjelica" u kategoriji vinskog turizma, Tvrđava "Bač" u kategoriji kulturno-istorijskog turizma, Restoran "Sokače nju vej" u kategoriji gastroturizma i Hotel "Nordik" u kategoriji velnes i spa turizma.

Priznanje je dodeljeno i Nemanji Dimiću za doprinos unapređenju i afirmaciji turizma na teritoriji AP Vojvodine kroz inovativni projekat u oblasti turizma - Turistički samit Vojvodine, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Mirović je istakao da je Pokrajinska vlada svesna značaja i mogućnosti razvoja turizma i ugostiteljstva kao jedne od najperspektivnijih privrednih grana.

"Vojvodina je sve više destinacija koja privlači turiste ne samo iz regiona, već i iz celog sveta. Zadovoljan sam što vidim ljude koji svojim radom, kapitalom i trudom zapošljavaju nemali broj radnika i time čine ukupnu privrednu aktivnost još kvalitetnijom. Pokrajinska vlada je za podršku privrednim subjektima, čiji projekti doprinose razvoju turističkih potencijala Pokrajine, izdvojila 314 miliona, a za podršku udruženjima građana i drugim neprofitnim organizacijama još 40 miliona dinara", rekao je Mirović.

Mirović je dodao da je AP Vojvodina ima preko 750 nepokretnih kulturnih dobara pod različitim stepenom zaštite i brojne kulturne manifestacije, što čini izuzetan resurs za turizam, naglasivši da je ove godine poseta turista skočila za devet odsto u odnosu na prošlu godinu, kao i da se broj nezaposlenih smanjio sa preko 165.000 na ispod 80.000 u periodu od sedam godina.

Svoju zahvalnost istakao je i predsednik Privredne komore Vojvodine, Boško Vučurević, rekavši da su, u proteklih godinu dana, posebnu pažnju posvetili privrednoj saradnji, povezivanju i umrežavanju komorskog sistema u regionu, ali i promociji njegovih privrednih i investicionih potencijala.