7. jun 2023 15:28

Budžet AP Vojvodine rebalansom uvećan za 8,1 milijardu dinara

Izvor: TANJUG

Foto: AP VOJVODINA

NOVI SAD - Budžet AP Vojvodine je nakon rebalansa uvećan za 8,1 milijardu dinara i trenutno iznosi 116 milijardi, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Mirović je rekao da je rebalansom budžeta planirano da se u obrazovanje i modernizaciju obrazovnih ustanova usmeri 1,7 milijardi dinara, a za zdravstvo 1,6 milijardi.

Prema njegovim rečima, biće finansirana rekonstrukcija objekta OŠ „Slavko Rodić“ u Bačkom Jarku, projekat dogradnje i rekonstrukcije OŠ „Slobodan Bajić Paja“ u Pećincima, rekonstrukcija škole „Feješ Klara“ u Kikindi, završetak izgradnje dela osnovne škole sa fiskulturnom salom u Čurugu.

Sredstva su planirana i za rekonstrukciju, adaptaciju i energetsku sanaciju objekta Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Bratstvo“ u Bečeju, sanaciju dela OŠ „Jovan Grčić Milenko“ u Beočinu, kao i za rekonstrukciju OŠ „Branko Radičević“ u Novoj Crnji, naveo je Mirović.

Rebalansom budžeta 1.6 milijardi dinara opredeljeno je za zdravstvo, od čega je 700 miliona dinara planirano za opremanje Kamenice 3.

"Rok za potpuno funkcionisanje Kamenice 3 je 15. mart iduće godine, do tada se očekuje završetak svih građevinskih radova i završetak svih procedura. Dobićemo 15 ili 16 soba za svaki institut, potpuno novu modernu laboratoriju i druge uređaje koji su neophodni za funkcionisanje Kamenice 3", rekao je Mirović.

Kada je reč o saobraćajnoj infrastrukturi, sledi obnavljanje glavnog puta na teritoriji opštine Sremski Karlovci, za šta je, prema Mirovićevim rečima, izdvojeno 300 miliona dinara.

"Očekuje nas uređenje Glavne ulice u Beloj Crkvi, rekonstrukcija mosta na reci Zlatici u naselju Padej, rekonstrucija saobraćajnica u Vrdniku, a u planu su i projekti u opštini Novi Kneževac, kao i unapređenje saobraćajnica u Novom Sadu", kazao je Mirović.

U oblasti kulture, za zaštitu kulturnog nasleđa biće izdvojeno 594 miliona dinara.

Planiran je završetak radova na Domu kulture u Kuli, kao i kraj izgradnje sportskih hala u Inđiji i Starim Banovcima.