9. jun 2023 11:43

Građani i na pijaci više vole da plaćaju karticom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Građani i na pijaci više vole da plaćaju karticom

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Prodavci beogradske pijace "Stari Merkator" zadovoljni su procesom digitalizacije njihove pijaca koja je, kako kažu, omogućila kupcima da bezgotovinski plaćaju, što je dovelo do povećanja prodaje.

Danas je svečano obeležen početak drugog kruga digitalizacije beogradskih pijaca zahvaljujući kome će građani dobiti priliku da bezgotovinski plaćaju i na beogradskim pijacama "Blok 44", "Zemun" i "Stari Merkator".

Prodavačica Snežana Škodrić iz Velikog Sela kaže da je mogućnost bezgotovinske naplate robe karticom uvela na svojoj tezgi pre mesec dana.

"Broj onih koji plaća karticom je neverovatno velik. U početku sam bila skeptična. Zadovoljna sam ovom mogućnosti iz razloga što veliki broj kupaca sada ima priliku da plati ukoliko kod sebe nema gotovinu", rekla je ona za Tanjug i dodala da kupci reaguju pozitivno na novu mogućnost plaćanja.

Prodavačica povrća i voća Jasmina Čikarić istakla je da se bezgotovinsko plaćanje pokazalo odlično, kao i da su mušterije zadovoljne.

"Prodaja se blago povećala iz razloga što je ljudima lakše da plaćaju karticom nego gotovinom", rekla je Čikarićeva za Tanjug.

Jedan od kupaca na beogradskoj pijaci je objasnio da je bezgotovinsko plaćanje ubrzalo proces prodaje.

Osim zakupaca sa pijaca "Stari Merkator“, "Zemun“ i "Blok 44“, mogućnost učestvovanja u drugom krugu projekta "Digitalizacija pijaca“ imaće i zakupci sa pijaca "Kalenić“, "Đeram“ i "Palilula“, koji nisu iskoristili priliku u prvom krugu".