9. jun 2023 13:05

Srbiju na izboru za EY Preduzetnika predstavljao Branko Babić

Izvor: TANJUG

podeli vest

Srbiju na izboru za EY Preduzetnika predstavljao Branko Babić

Foto: Shutterstock.com/Gorodenkoff, ilustracija

MONTE KARLO - Generalna direktorka kompanije GlobalWafers Co Doris Hsu proglašena je u Monte Karlu za Ernst-Young Svetskog preduzetnika za 2023. godinu.

Našu zemlju na ovogodišnjem izboru za EY Svetskog Preduzetnika godine predstavljao je Branko Babić, osnivač i vlasnik kompanije PhiAcademy, koji je poneo nacionalno priznanje EY Preduzetnik godine u našoj zemlji u februaru u konkurenciji od 35 kandidata ispred 28 kompanija.

Kompanija GlobalWafers je najveći proizvođač poluprovodnika na svetu.

Ove godine u trci za najprestižnije priznanje u preduzetništvu, našlo se 49 nacionalnih pobednika i nosilaca priznanja EY Preduzetnik godine iz 45 zemalja, koji posluju u 30 industrija, saopštio je EY.

"I ove godine naša država imala je sjajnog predstavnika u trci za EY Svetskog Preduzetnika godine. Naš predstavnik, Branko Babić ispred kompanije PhiAcademy brilijantno je predstavljao našu zemlju i domaće

preduzetništvo i ispred čitavog tima kompanije EY Srbija izuzetno smo ponosni na njegov uspeh", rekao je Ivan Rakić, rukovodeći Partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.