15. jun 2023 12:05

Delegacija Pošte Srbije učestvovala na Go Green konferenciji u Talinu

Izvor: TANJUG

Foto: shutterstock.com/BalkansCat, ilustracija

TALIN - Delegacija Pošte Srbije učestvovala je na konferenciji Go Green i tom prilikom direktorka Funkcije nabavki i održavanja Ana Dašić i vođa projekta u Funkciji poštanske mreže Dragana Ljumović predstavile su način primene zelenih tehnologija u Pošti Srbije.

Kako se navodi u saopštenju Pošta Srbije tokom konferencije koja je u organizaciji PostEvrope održana 12. juna u prestonici Estonije, Talinu, prezentovani su pravci sprovođenja redukcije emisije ugljen dioksida u JP "Pošta Srbije", i najavljena je ugradnja solarnih panela u najvećim logističkim centrima Pošte Srbije u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Na konferenciji se razgovaralo i o elektrifikaciji voznog parka i zelenoj dostavi (Green last mile delivery) koja podrazumeva konsolidaciju pošiljaka različitih provajdera kurirskih servisa, dostavu pošiljaka elektro vozilima do javnih paketomata i pametnih poštanskih sandučića.

Konferencija u Talinu zaokružena je obilaskom poštanskog centra nacionalnog estonskog operatera poštansko-logističkih usluga - OMNIVA i testiranjem elektro vozila, nakon čega je posađeno drvo prijateljstva.