15. jun 2023 13:29

Jovanović: Kancelarija za IT i eUpravu postala je lokomotiva digitalizacije

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/MIT/MARINA JANČEVIĆ

BEOGRAD - Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović održao je danas u Nacionalnoj akademiji za javnu upravu predavanje državnim službenicima na položaju u Republici Srbiji o digitalizaciji ib eUpravi.

Tom prilikom on je istakao da je, kako bi pospešila projekte digitalizacije, Vlada Srbije formirala Kancelariju za IT i eUpravu koja je postala lokomotiva digitalizacije.

Service Photo Gallery

Dodao je da je podjednako značajno istovremeno osnivanje Nacionalne akademije za javnu upravu koja je celokupno znanje i veštine koje su se akumulirale u procesu digitalizacije uspešno prenosila na zaposlene u javnoj upravi, jer je samo sa novim znanjem i veštinama moguća dalja transformacija javne uprave u još efikasniji servis građana.

Kako se navodi državni službenici na položaju koji su polaznici obuka u okviru projekata "Jačanje profesionalnih kapaciteta državnih službenika na položaju u RS" imaju prilike da, kroz projekat koji realizuje Nacionalna akademija za javnu upravu a finansira Evropska unija, stiču nova znanja i veštine sa ciljem profesionalizacije javne uprave i stvaranja uprave po meri svih građana.