12. jul 2023 16:03

Đerlek i predsednik Opštine Blace potpisali ugovor vredan 7,7 miliona dinara

Izvor: TANJUG

podeli vest

Đerlek i predsednik Opštine Blace potpisali ugovor vredan 7,7 miliona dinara

Foto: TANJUG/MILOŠ PERIĆ

BEOGRAD - Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i predsednik opštine Blace Ivan Burgić potpisali su danas ugovor o sufinansiranju projekta rekonstrukcije deonice opštinskog puta broj 6 - "Gornja Draguša" za koji su opredeljena sredstva u iznosu od 7,7 miliona dinara.

Đerlek je naveo da će, s obzirom na to da opštinski put spaja Radnu zonu "Gornja Draguša" sa centrom opštine i dalje sa glavnom saobraćajnicom, projekat olakšati rad postojećih kompanija i obezbediti privlačenje novih investicija u ovu poslovnu zonu, što će pozitivno uticati na sveukupan razvoj opštine Blace i čitavog kraja, saopšteno je iz resornog ministarstva.

 

Đerlek je ocenio da će projekat pozitivno uticati na dalji razvoj saobraćajne infrastrukture, koja je od krucijalnog značaja za napredak privrede i poljoprivrednu proizvodnju.

Ministar je naveo da je realizacija projekta nastavak ulaganja Vlade Srbije u opštine, gradove i regione u Srbiji, kako bi se obezbedio ravnomerni regionalni rast i razvoj naše zemlje.

Burgić je rekao da u radnoj zoni trenutno posluje više kompanije kao što su "Lazar Blace", "Metaloplast Pavlović" i dodao da će realizacija projekta, osim privredne delatnosti, omogućiti razvoj turističkih potencijala ovog kraja i vitalne uslove za bolji život građana opštine.

On je upoznao ministra sa izazovima sa kojima se građani suočavaju i zahvalio na podršci u ovom i drugim vitalnim projektima, koje ova opština bez pomoći države, ne bi uspela da realizuje.

Đerlek je ohrabrio je rukovodstvo opštine Blace da i dalje konkuriše sa projektima koji su od najvećeg značaja za unapređenje života građana.