24. jul 2023 14:46

Mirović: Radovi na rehabilitaciji puta kroz Sremske Karlovce teku prema planu, biće gotovi do kraja godine

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug video

NOVI SAD - Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je danas da je novac za radove na rehabilitaciji oštećenog dela kolovoza na državnom putu Ila, na teritoriji opštine Sremski Karlovci, obezbeđen junskim rebalanskom budžeta i da bi radovi, prema planu trebalo da budu završeni do kraja godine.

Pokrajinska vlada finansiraće sa 307,8 miliona dinara radove na rehabilitaciji oštećenog kolovoza na državnom putu IIa reda broj 100 na teritoriji opštine Sremski Karlovci, u dužini od 4,2 kilometra, saopšteno je iz sekreterijata Pokrajinske vlade.

Mirović je izjavio da je to jedna od najlošijih deonica državnih puteva na teritoriji Sremskog okruga i da je novac za radove obezbeđen junskim rebalansom budžeta.

Ugovor o relizaciji tog projekta potpisan je između Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj i Javnog preduzeća "Putevi Srbije", a potpisali su ga pokrajinski sekretar Ognjen Bjelić i v.d. direktora "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak.

Kako je navedeno u saopštenju, projektom rekonstrukcije te saobraćajnice predviđeno je uklanjanje postojećih asfaltnih slojeva, profilisanje kolovoza i ojačanje kolovozne konstrukcije dodavanjem kamenog agregata, izrada nosećeg i habajućeg asfalta, izrada horizontalne i vertikalne signalizacije, a radovi na rehabilitaciji puta bi, prema planu, trebalo da budu završeni do kraja godine.