25. jul 2023 12:27

Nova zgrada terminala na niškom aerodromu biće izgrađena do kraja septembra

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/DIMITRIJE NIKOLIĆ

NIŠ - Nova zgrada terminala na niškom aerodromu "Konstantin Veliki", kompletno će biti izgrađena do kraja septembra i nastaviće se sa ulaganje u opremu, izjavio je danas predsednik Skupštine aerodroma Srbije i pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Ivan Divac.

Na Skupštini aerodroma Srbije, koja je održana u Nišu, usvojen je kvartalni izveštaj i izmena plana poslovanja, a Divac i direktor "Aerodroma Srbije" Mihajlo Zdravković prisustvovali su promociji dva nova, najsavremenija vatrogasna vozila čija je ukupna vrednost 1,5 miliona evra.

Divac kaže da je od preuzimanja aerodroma u Nišu od strane Srbije, samo u opremu uloženo oko sedam miliona evra, a da se pravi nova zgrada terminala koja će građevinski biti završena do kraja septembra, a čija je građevinska cena osam miliona evra.

Intext service Video

"Nabavka vatrogasnih vozila vrlo je značajna za postupanje na aerodromu, pre svgea ljudi koji se bave bezbednošću vatrogasaca. Naša želja i prioritet je da im omogućimo dobre uslove za rad, da se putnici osećaju sigurno kada dolaze na aerodrom u Nišu", kazao je Divac.

"Prošle godine smo imali oko 380.000 putnika koji su prošli kroz aeordrom u Nišu, a ove godine već imamo, zaključno sa 1. julom, 207.000 putnika", objasnio je on i dodao da se nastavlja sa ulaganjem u niški aerodrom.

Vršilac dužnosti direktora Aerodroma Srbije doo Niš Mihajlo Zdravković izjavio je danas da se zahvaljujući Vladi Srbije i Ministarstvu saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture, nastavlja ulaganje u niški aerodrom, a da će novi deo terminalne zgrade, u građevinskom smislu, biti završen do kraja septembra.

"Svedoci smo da se završila nova terminalna zgrada, nastavljamo dalje sa opremanjem te terminalne zgrade i stvaranjem novih uslova, kako za naše putnike tako i za avio kompanije koje žele da kada pošalju svoj vazduhoplov na ovaj aerodrom, imaju obučene ljude koji opslužuju njihov vazduhoplov i opremu koja je pouzdana i sigurna", istakao je Zdravković.

Intext service Video

Naveo je da bi po planu, do kraja godine trebalo da stignu još dva nova sanitetska vozila.

Napomenuo je da će novi deo terminalne zgrade, u građevinskom smislu, biti završen do kraja septembra, nakon čega sledi će uslediti opremanje te zgrade.