26. jul 2023 07:51

Predsednik privredne komore tzv. Kosova: Dešavanja na severu KiM loše utiču na ulaganja stranih investitora

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

PRIŠTINA - Predsednik privredne komore tzv. Kosova Ljuljzim Rafuna izjavio je danas da dešavanja na severu pokrajine loše utiču na strane investitore, ali i na ekonomiju KiM.

Kako prenosi portal Telegrafi, on je kritikovao način na koji privremene prištinske institucije privlače strane investitore.

''Fotografije na kojima se puca na vojnike Kfora ili blokiraju putevi se distribuiraju u prestižnim medijima poput Bi-Bi-Sija, Si-En-Ena i drugih. Ovo nisu dobre slike za poruku koje prenose investitorima. Ti prizori utiču na investitore tako da oni oklevaju da ulažu na Kosovo'', rekao je Rafuna i dodao da Priština treba da pošalje pozitivne poruke potencijalnim investitorima.

''Moramo da pokažemo uspešne priče sa Kosova. Moramo da pokažemo što je više moguće da je Kosovo stabilna zemlja, zemlja u koju se može ulagati i koja je zemlja mladića i devojaka'', rekao je on.

Rafuna je kritikovao privremene prištinske institucije i zbog malog broja kapitalnih investicija.

''Kapitalne investicije su najbolja moguća infuzija koja može da dođe u privatni sektor od države. Oni su glavni element u ekonomskom usponu zemlje i razvoju blagostanja građana'', naveo je Rafuna.