22. avgust 2023 11:40

Mali: Imamo viška novca u budžetu, u septembru rebalans

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Ministar finasija Siniša Mali najavio je danas da će vlada početkom septembra predožiti Skupštini Srbije rebalans budžeta, jer država ima višak novca.

Potpredsednik vlade Mali je gostujući na Pinku kazao da će jedan deo viška novca biti iskorišćen za pomoć poljoprivrednicima što je i predsednik Vučić obećao, a drugi deo će biti za povećanje penzija i plata.

"Ulažemo u životni standard građana i nastavljamo sve projekte u vezi sa infrastrukturom. Ne postoji knjiga koju možete pročitati kako i šta raditi, ali ovu knjigu koju mi sada pišemo mnogi će koristiti u decenijama koje dolaze", kazao je Mali.

Do 15. septembra mora da se definiše minimalna zarada

Do 15. septembra mora da se definiše iznos za minimalnu zaradu za narednu godinu, izjavio je danas ministar finasija Siniša Mali.

On je gostujući na Pinku kazao da su pregovori o minimalnnoj zaradi počeli juče i da su oni veoma važni jer povećanje minimalne zarade uvek gura i prosečnu zaradu na gore za sve.

"Pregovori su jedan socijalni dijalog između vlade, sindikata i poslodavaca. To nisu jednostavni i laki razgovori jer treba da podrže i zaposlenost da nemate ogroman skok u jednoj godini kako bi poslodavci mogli da izdrže to opterećenje, ali i da nađemo meru da održimo životni standard radnika", kazao je Mali.