7. septembar 2023 19:25

Ministar Jovanović: Srbija će na CIFITU pokazati koliko brzo napreduje

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug/video

SJAMEN - Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović izjavio je danas da će Srbija na 23. medjunarodnom sajmu investicija i trgovine CIFIT 2023. koji se od 8.do 11.septembra održava u kineskom gradu Sjamenu, predstavi velike investicione projekte sa kojima će pokazati svetu koliko naša zemlja brzo napreduje i kakve ima ambicije u narednim godinama.

On je novinarima u Sjamenu kazao da će naša zemlja na CIFITU predtraviti projekat Expo 2027. koji će, kako je naglasio, biti prilika da ceo svet dođe u Srbiju.

Intext service Video

"Prezentovaćemo i projekat izgradnje BIO4 Kampus u Beogradu i inovacionog distrikta u Kragujevcu, koji će biti na prostoru od pet hektara i imati čak 56.000 metara kvadratnih", kazao je Jovanović.

On je naglasio da će sajam CIFIT 2023. biti prilika da se pozovu strani partneri ne samo za izgradnju tih prostora, već i da se aktivno uključe u ostale inovacione projekte koji se planiraju u Srbiji.

"Srbija je šampion u privlačenju stranih investicija i to iz godine u godinu pokazujemo i obaramo rekorde. Investicije dolaze ne samo iz Evrope već i iz Azije, Japana, Kine... i zato želimo da se prikažemo kao zemlja visokih tehnologija", naglasio je Jovanović.

Procenjuje se, prema ranijim najavama, da će Internacionalni sajam investicija i trgovine( CIFIT) posetiti preko 80.000 privrednika iz više od 100 zemalja sveta.

CIFIT se ove godine održava pod sloganom "Otvorenost i integrisanost - put ka kakvalitetnom razvoju", a u fokusu ove četvorodnevne manifestacije je zelena energija, održivi razvoj i digitalna ekonomija