15. septembar 2023 13:31

Danica Savić: Prijava za konkurs samostalnih inovatora kompanije BASF do 29. septembra

Izvor: TANJUG

podeli vest

Danica Savić: Prijava za konkurs samostalnih inovatora kompanije BASF do 29. septembra

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Istraživač Instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju Danica Savić izjavila je danas za Tanjug da se na konkurs startapa i samostalnih inovatora, koji organizuje najveća svetska hemijska kompanija BASF, mogu prijaviti svi ljudi stariji od 18 godina do 29. septembra.

Kako je objasnila, svi zainteresovani mogu da ko kunkurišu samostalno ili u grupama do pet članova, a uslov je da imaju neku ideju ili projekat koji se tiče čiste tehnologije, cirkularne ekologije i strategije od "farme do viljuške", odnosno bilo koja ideja koja doprinosi zelenoj budućnosti.

Savić kaže da na na takmičenju učestvuje 11 zemalja, koje su podeljene u tri klastere, jedan klaster čine Austrija, Češka i Slovačka, drugi čine Bugarska, Rumunija i Grčka, a u klasteru u kom su učesnici iz Srbije se nalaze i Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija i Mađarska, i dodala je da će po dvoje pobednika iz svakog klastera učestvovati na velikom finalu.

"Do sada je na takmičenju prijavljeno preko 80 radova. Poslednja informacija koju ja imam od pre par dana je da ima 10 učesnika iz Srbije. Još uvek nemam informaciju kakvi su njihovi projekti, to prvo prolazi lokalni žiri", navela je ona i pozvala sve zainteresovane da posete sajt www.join-innovationhub.com, na kom se nalaze sve informacije vezano za takmičenje.