29. septembar 2023 15:40

Ministar Cvetković učestvovao na Generalnoj skupštini CEFA

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministar Cvetković učestvovao na Generalnoj skupštini CEFA

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO PRIVREDE/ NOVOSADSKI SAJAM

BEOGRAD - Ministar privrede Slobodan Cvetković učestvovao je danas na Generalnoj skupštini Saveza centralnoevropske asocijacije sajmova (CEFA) koja je održana u Kongresnom centru „Master“ na Novosadskom sajmu, saopšteno je iz Ministarstva privrede.

"Kao bivši generalni direktor Novosadskog sajma, a danas kao ministar privrede u Vladi Republike Srbije imao sam potrebu da budem sa mojim kolegama, direktorima 15 različitih sajmova iz okruženja", rekao je Cvetković, koji je istakao važnost i zahvalio CEFI što je odlučila da ovaj sastanak bude u Novom Sadu, s obzirom na jubilej – 100 godina od osnivanja Novosadskog sajma.

Cvetković je naveo da sajamska industrija ima utemeljenje i budućnost.

"Nadam se da smo prošli najteža vremena koja smo imali u vreme kovida 19. Svima je jasno da su to bila ozbiljna finansijska i na drugi način izazovna vremena. CEFA i učešće na ovim sastancima sigurno kroz kvalitetnu razmenu saznanja mogu da pomognu razvoju sajamske industrije", rekao je Cvetković.

„EXPO 2027 vidimo kao jednu veliku privrednu šansu za Republiku Srbiju. Iskustvo i praksa koju CEFA ima u organizacijama svetskih izložbi biće od velikog značaja Srbiji. Čeka nas još puno pripremnih aktivnosti na izgradnji kompletne infrastrukture koja treba da bude spremna do početka „EXPO 2027“ zaključio je Cvetković.