17. oktobar 2023 10:07

Počela regionalna konferencija "Aviation Day South East Europe" u Beogradu

Izvor: TANJUG

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - U Beogradu je danas počela jednodnevna regionalna konferencija "Aviation Day South East Europe", koju zajednički organizuju srpska nacionalna avio - kompanija Er Srbija (Air Serbia) i Međunarodna asocijacija za vazdušni prevoz (IATA).

Na konferenciji učestvuje više od 150 predstavnika ključnih aktera avio-industrije i saobraćaja, među kojima su velike avio-kompanije i regionalni aerodromi, kao i civilnih vazduhoplovnih vlasti Srbije i regiona.

Ključne teme o kojima će se govoriti tiču se oblasti avio-industrije, a posebna pažnja biće posvećena vazdušnoj povezanosti zemalja i tržišta jugoistočne Evrope.

Intext service Video

Kako je rečeno na otvaranju skupa, biće ukazano na sve ono što povezuje, ali i na izazove sa kojima se avijacija susreće na globalnom nivou.

Tokom četiri panela govoriće se o umreženosti zemalja i avio-industrije, turizmu kao važnoj karici koja povezuje, prekograničnoj saradnji i tokovima investicija, kao i o poslovnim i ekonomskim mogućnostima u jugoistočnoj Evropi.

Istaknuto je i da će posebna pažnja biti posvećena izazovima u lancu snabdevanja, mogućnostima za unapređenje celokupne avio-industrije i korisničkog iskustva putnika.