27. oktobar 2023 14:31

Zoran Đorđević pozvao Sindikat radnika "Sloga" na pregovore o prestanku štrajka

Izvor: TANJUG

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

BEOGRAD - Vršilac dužnosti direktora "Pošta Srbije" Zoran Đorđević pozvao je Sindikat radnika Pošte "Sloga" na pregovore o prestanku štrajka, saopštilo je danas Javno preduzeće "Pošta Srbije".

"Bez obzira na to što kao direktor nisam ni na koji način, pisano niti usmeno, dobio zahtev za sastankom, u interesu Pošte Srbije i njenih zaposlenih, pozivam predsednika Sindikata radnika Pošte Sloga Stefana Mitrovića da dođe u sedište Preduzeća u Takovskoj 2, danas ili tokom predstojećeg vikenda ili kad god mu odgovara, kako bih ga saslušao i razgovarao o zahtevima za nastavak procesa rada", kazao je Đorđević.

Kako se navodi u saopštenju, Đorđević je poziv na pregovore predsedniku Sindikata radnika Pošte "Sloga" Stefanu Mitrović, uputio budući da nezakonita obustava rada od strane dela zaposlenih i danas traje u jednom broju pošta u Novom Sadu i Vrbasu.

Đorđević naglašava da radnici u obustavi izgleda nisu informisani od strane sindikata Sloga da totalni prekid rada čini grubo kršenje zakona, te da zbog iste osim što neće biti plaćeni za taj period, moguće konsekvence su i otkazi Ugovora o radu nakon osam dana.

"Pod istom pretpostavkom neobaveštenosti, želeći da utičem i sprečim najteže moguće posledice, želim da razgovor sa Stefanom Mitrovićem obavim što pre i pozivam ga da mi se javi, pisanim putem, telefonom, preko šefa kabineta ili na neki drugi način koji odabere, da što pre obavimo taj razgovor", poručio je Đorđević.

U saopštenju se navodi da je Đorđević kazao i da mu iskustvo govori da su do sada protesti obično imali političke zahteve.

Dodaje se i da je Mitrović putem medija izneo neke netačne informacije, kao i to da sindikat "Sloga" predstavlja radnike, te da su njihovi članovi podržali i uzeli učešće u spontanoj obustavi rada.