13. novembar 2023 16:28

Parking servis uručio donaciju školama i započeo novi ciklus edukacije đaka

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/JKP "Parking servis"/ Dragan Todorović

BEOGRAD - U okviru akcije "Đačko parking mesto", JKP "Parking servis" je danas po sedmi put doniralo nastavna sredstva osnovnim školama sa područja zonskog sistema parkiranja.

Kako se navodi u saopštenju "Parking servisa", u Osnovnoj školi "Jovan Dučić" je počeo i novi ciklus edukativnih predavanja za đake prvake o osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju.

Service Photo Gallery

Donaciju "Parking servisa" primili su direktori 34 beogradske osnovne škole, a predavanju o saobraćaju prisustvovalo je oko 90 učenika prvog razreda ove novobeogradske škole.

Time je svečano završen sedmi ciklus akcije "Đačko parking mesto", a ujedno započet i novi ciklus predavanja u okviru akcije "Đaci vas mole, usporite pored škole".

U okviru edukacije, do sada je izvedeno 2.350 predstava, zahvaljujući kojima je oko 235.000 đaka prvaka naučilo kako da se pravilno i bezbedno ponaša na putu od kuće do škole.

Kako se navodi u saopštenju, "Parking servis" se trudi da poveća bezbednost dece u saobraćaju, ali i da poboljša uslove u kojima oni stiču svoja znanja.

Intext service Video

U saradnji sa Saobraćajnom policijom, ovo Preduzeće često apeluje na vozače da opreznije voze u zonama škola, ali i da se parkiraju upravo na posebno obeleženim đačkim parking mestima, jer plaćanjem parkiranja daju donaciju školi u blizini koje se ono nalazi.

U okviru ovogodišnjeg ciklusa akcije "Đačko parking mesto" izvršni direktori "Parking servisa" Vladimir Bogićević, Radenko Vuković i Miloš Petrović su uručili školama 17 interaktivnih tabli, 27 projektora, 4 računara sa monitorom, 10 multifunkcionalnih štampača, 2 razglasa i 2 video bima.

Direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković pozvao je sve vozače da svoje automobile parkiraju na đačkim i bebi parking mestima, jer na taj način plaćanjem parkiranja pomažu obližnjim zdravstvenim i obrazovnim ustanovama.