24. novembar 2023 10:46

Vesić u Ivanjici: Kada stigne auto-put, ceo ivanjički kraj doživeće ekspanziju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vesić u Ivanjici: Kada stigne auto-put, ceo ivanjički kraj doživeće ekspanziju

Foto: TANJUG/MGSI/ Predrag Mitić

IVANJICA - Kada budemo uradili planinski put između Ivanjice i Kovilja, potpuno ćemo promeniti ovaj kraj i pomoći ljudima da ovde mogu da ostanu i žive od svoga rada, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prilikom obilaska radova na rehabilitaciji puta Bratljevo-Kovilje.

Prema njegovim rečima i manastir Kovilje, koji se nalazi na ovom putu, biće posećeniji, a razviće se i dodatni turistički kapaciteti, pa će se i u tome ogledati značaj izgradnje puta.

Put od Ivanjice do Kovilja dug je oko 14 km, deonica od Bratljeva do Kovilja oko pet km, a radovi su vredni oko 150 miliona dinara.

"Ne može ceo put da bude gotov ove godine, deo će biti završen ove, deo naredne godine, ali ovo je pravi primer kako svaki deo Srbije treba povezati i kako ovu prelepu planinu, nepoznatu većini građana, treba približiti svima", rekao je Vesić, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ukazao je i da će, kada auto-put bude stigao i do Ivanjice, ceo kraj doživeti pravu ekspanziju.

"Mi se spremamo za vreme kada dođe auto-put, tako što radimo lokalne saobraćajnice, povezujemo Javor i Goliju, kako bismo obe učinili atraktivnijim i kako bi se ceo ovaj kraj razvijao", rekao je on.

Predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović je istakao da je Vlada Srbije vratila nadu u život meštanima Kovilja.

"Ovo je ruralna, ali prelepa sredina, kao i sama Ivanjica. Pored svega što se radi, konačno smo krenuli u obnovu puta, koji praktično, nikada nije ni postojao, tako da je ovo zapravo izgradnja novog putnog pravca, što je velika stvar za meštane Kovilja", rekao je on i dodao da će ovaj kraj kada dobije put postati prepoznatljiv svima u Srbiji i šire.