4. decembar 2023 12:50

AmCham 6. decembra predstavlja rezultate istraživanja o poslovnoj klimi u Srbiji

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/Gorodenkoff, ilustracija

BEOGRAD - Američka privredna komora u Srbiji predstaviće 6. decembra u Beogradu rezultate istraživanja o poslovnoj klimi i poverenju investitora na konferenciji "Jedanaesto prolazno vreme".

Glavne teme skupa biće ubrzanje na putu evropskih integracija, korišćenje šansi koje pruža EU planu rasta, izazovi u usklađivanju sa evropskim zelenim politikama i pripremama za implementaciju CBAM-a, kao i ključne reforme za rast i razvoj podržane od strane SAD-a i EU.

Prisutnima će se obratiti ministarka za evropske integracije Tanja Miščević, ambasador EU u Srbiji Emanuele Žiofre, ambasador SAD-a Kristofer Hil, predsednik AmCham-a Stefan Lazarević i drugi, najavila je AmCham.

AmCham Srbija je poslovno udruženje koje okuplja više od 253 američkih, međunarodnih i domaćih kompanija i koje zapošljava više od 112.000 građana Srbije.

Njihova misija je da, kroz partnerstvo sa Vladom Srbije, unapređuju poslovnu klimu, promovišu najbolje poslovne prakse i vrednosti, kao i da pruže platformu za profesionalni razvoj članova i unapređenje obrazovanja prema potrebama poslovne zajednice.

Konferencija će se održati u hotelu Kraun Plaza.