5. decembar 2023 17:02

Slobodan Cvetković: Ministarstvo privrede izdvojilo je 3,4 milijarde bespovratnih sredstava za mala i srednja preduzeća

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/Ministarstvo privrede

VALJEVO, LAZAREVAC - Ministar privrede Slobodan Cvetković danas je obišao proizvodni pogon valjevske kompanije "Urban-Tećnics", koja se bavi proizvodnjom ekstrudiranih plastičnih delova za rashladnu industriju.

Cvetković je istakao da je Ministarstvo izdvojilo 3,4 milijarde dinara bespovratnih sredstava za podršku sektoru malih i srednjih preduzeća (MSP) i preduzetnika.

"'Urban-Tećnics' je primer kvalitetne i dobro organizovane kompanije, ali i preduzetničkog duha jedne porodice, koja se prepoznavši trendove uklopila u svetske standarde i pokrenula proizvodnju u skladu sa cirkularnom ekonomijom, koja je trend i strateški pravac kretanja privrede Srbije", rekao je Cvetković.

Naveo je da je ovo preduzeće sa oko 250 zaposlenih preraslo u multinacionalnu kompaniju, koja zadovoljava visoke standarde svetskog tržišta, kaže se u saopštenju.

Cvetković je kazao da je Ministarstvo privrede prepoznalo razvojnu komponentu kompanije "Urban-Technics".

Service Photo Gallery

Onima koji razmišljaju da započnu ili prošire svoje poslovanje, poručio je da sada postoji šansa za to, jer je Ministarstvo izdvojilo 3,4 milijarde dinara bespovratnih sredstava za podršku sektoru malih i srednjih preduzeća i preduzetnika.

Direktor "Urban-Tećnics" Ivan Stojilković je predstavljajući proizvode ministru Cvetkoviću, rekao da je od osnivanja firme, 2003. godine, za kratko vreme postao pouzdan dobavljač vodećim globalnim kompanijama širom sveta.

Naveo je i da se na tom putu "Urban-Tećnics" specijalizovao za proizvodnju plastičnih delova postupkom ekstruzije i postao nezamenljiva karika u lancu globalnih kompanija.

Ministar je nakon Valjeva posetio Lazarevac, gde je razgovarao sa predsednikom Gradske opštine Bojanom Stevićem i privrednicima ovog mesta.

Prilikom sastanka sa rukovodstvom Gradske opštine Lazarevac, Cvetković je istakao da ovo mesto zaslužuje posebnu pažnju zbog svog velikog potencijala, putne infrastrukture i stanovništva koje broji oko 60 hiljada.

"Obilazeći opštine širom Srbije gledamo šta je do sada urađeno i sagledavamo potrebe lokalnih samouprava, kako bi se unapredili privredni potencijali. Shodno tome, istakao bih da Lazarevac ima dve industrijske zone, a Ministarstvo privrede ima određena sredstva namenjena za razvoj poslovne infrastrukture. Na tome ćemo u dogovoru sa rukovodstvom Gradske opštine Lazarevac ubuduće raditi, a sve u cilju sticanja preduslova za dolazak investitora", poručio je Cvetković.