26. januar 2024 10:04

Lučić: Od ponedeljka razgovori u Prištini o problemima MTS na Kosovu i Metohiji

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/DOPISNIK KiM

BEOGRAD - Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić izjavio je danas da se tokom nedavne posete Stejt departmentu pripremao za sastanke koji će u ponedeljak u Prištini početi sa predstavnicima međunarodne zajednice i na kojima će se ukazati na agresivan pristup Kurtijeve administracije prema Telekomovoj kćerki firmi MTS na Kosovu i Metohiji.

Istakao je da je optimista pred razgovore koji slede tokom naredne sedmice i da se nada da će Telekom da reši probleme koje ima na Kosovu i Metohiji.

"Oni su u avgustu, kada su pokušali da nas potpuno ugase, pokazali šta je njihov krajnji cilj. Tada nisu uspeli, ali sada idu na plan B, da nam otežaju poslovanje, pre svega tako što će ograničiti naše poslovanje i sprečiti nas da uzmemo jednog malog kablovskog operatera u Gračanici. Pokušavaju retroaktivno da nam uzmu kablovske operatere koje smo mi već akvizirali 2019. godine i izrekli su nam nerazumnu kaznu od milion i po evra", rekao je Lučić za TV Prva.

Dodao je i da se zaposleni u Data centru u Zvečanu, ulaskom policije sa dugim cevima u njihove prostorije, zastrašuju i istakao da takva vrsta ophođenja prema ovoj kompaniji mora da prestane.

Telekom Srbija će ove godine približiti prihodu od dve milijarde evra

Vladimir Lučić je izjavio danas da će se ta kompanija ove godine približiti prihodu od dve milijarde evra i da će operativni profit  biti blizu milijardu, tačnije preko 900 miliona evra.

"Kad bi neko pogledao nekoliko godina unazad šta smo predviđali, video bi da smo u stvari skoro sa tačnim ciframa izašli još pre nekoliko godina šta će se desiti 2024. i 2025", rekao je on za TV Prva.

Lučić je naglasio da je Telekom Srbije pobednik "komercijalne bitke" koja se vodi protiv te kompanije, navodeći da je u 2023.  bilo preko 1.300 negativnih objava o Telekomu i da je bilo dana kada je bilo preko 20 negativnih objava.

"Mi smo na to navikli, ali ono što jeste činjenica, a to je da finansijski rezultati koje smo imali u 2023. godini nikada nisu bili bolji u smislu prihoda i profita. Finansijski smo završili prošlu godinu sa toliko para koliko smo završili, a tek ove godine nama dolaze sredstva faktičke prodaje stubova koje ćemo iskoristiti za snažno ubrzanje rasta broja korisnika, ne samo u Srbiji, nego i u dijaspori i pokazaće se da će ova godina biti ubedljivo rekordna", rekao je Lučić.