11. februar 2024 10:25

Prijave za međunarodni sajam prehrambene industrije u Parizu otvorene do 23. februara

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/Creative Lab, ilustracija

BEOGRAD - Firme zainteresovane za nastup na međunarodnom sajmu prehrambene industrije "SIAL" mogu da se prijave do 23. februara, objavila je Razvojna agencija Srbije (RAS) na čijem sajtu se mogu naći tekst javnog poziva i spisak dokumentacije neophodne za prijavu.

Nastup srpskih privrednika u okviru nacionalnog štanda Srbije na ovom sajmu koji se će se održati u Parizu, u Francuskoj, od 19. do 23. oktobra organizuju RAS i Privredna komora Srbije.

Srbija će se na sajmu "SIAL 2024“ predstaviti sa dva štanda i u dve hale i to u hali gotovih proizvoda i u hali zamrznutih proizvoda.

Ovaj sajam je vodeći međunarodni sajam iz oblasti prehrambene industrije na tržištu Francuske i Evropske unije, koji se održava svake druge godine.

Na sajmu je 2022. godine učestvovalo više od 7.000 izlagača iz 127 zemalja, a posetilo ga je više od 400.000 stručnih posetilaca.

Nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da pospeše postojeće i steknu nove poslovne kontakte.