26. februar 2024 13:00

Još dve nedelje za prijavu na konkurs NLB Grupe za odgovorne biznis ideje

Izvor: TANJUG

Foto: shutterstock.com/BalkansCat, ilustracija

BEOGRAD - Prijava za četvrti po redu konkurs za male lokalne biznise "Okvir podrške" trajaće još dve nedelje, a najveća regionalna finansijska grupacija NLB Grupa će u okviru konkursa sa 100.000 evra podržati tri najbolje regionalne ideje za održivo i društveno odgovorno poslovanje.

Iz NLB Grupe su saopštili da kroz konkurs "Okvir podrške" ohrabruju učesnike da prijave inovativne projekte koji unapređuju društvo i koji se suočavaju sa izazovima poput prekomerne upotrebe digitalnih tehnologija među mladima, vršnjačkog nasilja, kršenja ljudskih prava, rodne ravnopravnosti, siromaštva, sa izazovima demencije i drugih bolesti društva koje je sve starije.

Pravo učešća imaju pravna lica, preduzetnici i preduzetnice, mikro i mala preduzeća i gazdinstva, bez obzira na vrstu delatnosti.

Zainteresovani mogu da se prijave najkasnije do ponoći, 10. marta 2024. godine na sajtu NLB Komercijalne banke. Potrebno je popuniti onlajn formular i u nekoliko rečenica predočiti ideju o unapređenju svog poslovanja na održiv način.

Po zatvaranju Konkursa, lokalna komisija će najpre odabrati 10 najboljih održivih ideja malih biznisa iz Srbije, koji će se direktno plasirati u veliko regionalno finale, u kom će se u trci za tri prve nagrade naći ukupno 60 održivih ideja, odnosno 60 malih biznisa sa sedam tržišta na kojima NLB Grupa posluje.