4. mart 2024 15:09

Vlahović: Uloga KBF je razmena stavova, na argumentovan način

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/JADRANKA ILIĆ

KOPAONIK - Predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović rekao je danas na Kopaoniku da je uloga Biznis foruma, da pruži platformu za razmenu različitih stavova, na argumentovan način.

Vlahović je za Tanjug istakao da do kraja Kopaonik biznis forumu (KBF) očekuje zanimljive diskusije i rasprave.

"Mislim da našem društvu generalno nedostaje dijalog i zbog toga Kopaonik Biznis Forum daje svoj doprinos u tom delu. Videli ste da imao veliki broj regionalnih gostiju, tako da je Kopaonik Biznis Forum s tim u vezi na taj način i prepoznat ne samo od nas, nego i u čitavom regionu", rekao je domaćin Kopaonik biznis foruma.

On je, govoreći o uvodnim izlaganjima guvernerke NBS Jorgovanke Tabaković i ministra finansija Siniše Malog, rekao da su oboje govorili fiskalnoj politici i o ostvarenjima Vlade u proteklom periodu.

"I jedno i drugo izlaganje je bilo dosta informativno i nadam se da je koristilo svim učesnicima Kopaonik Biznis Foruma. Imali smo prilike da čujemo i jedno izvrsno izlaganje glavnog ekonomiste Svetske banke za Evropu i Centralnu Aziju, kao i izlaganje šefa misije Međunarodnog monetarnog fonda, koji je vrlo jasno precizirao šta je Srbiji potrebno da bi godišnje stope rasta bruto domaćih proizvoda bile veće nego što su sada", zaključio je Vlahović.