5. mart 2024 18:01

Stojan Vujko: Domaće kompanije će biti stub investicionog ciklusa u Srbiji

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/JADRANKA ILIĆ

KOPAONIK - Izvršni direktor "Milenijum tima" (Millennium Team) Stojan Vujko ocenio je danas na Kopaonik biznisu formu da će domaće kompanije biti stub i nosilac u izgradnji kompletnog investicionog ciklusa u Srbiji.

Vujko je na panelu "Razvoj infrasturkute u vreme rasta kamatnih stopa", na kojem su govorili i ministar Goran Vesić, i predstavnik Svetske banke za Srbiju Nikola Pontara, kao važno istakao saradnju načuno obrazovnih institucija i građevinske industrije, jer je bez toga nemoguće izvesti građevinski ciklus vredan i 20 miiljardi evra.

"Radeći na velikim infrastrukturnim projektima, domaće kompanije dobijaju priliku da dobiju reference i iskustvo, što im otvara vrata ka stranom tržištu", rekao je čelni čovek kompanije koja je regionalni lider u oblasti građevinske infrastrukture i čija reputacija se oslanja na višedecenijsko iskustvo, vrhunsku stručnost i neizmernu posvećenost kvalitetu.

Na pitanje da li će "Milenijum tim" jednog dana postati kompanija kao što je to nekada bio "Enegoprojekt", on je rekao da teže tome.

"Apsolutno, ovaj investicioni ciklus nam daje tu prilku. Prvo treba da se fokusiramo na okolna tržišta što nam kao mogućnost daje saradnja u okviru inicijative Otvoreni Balkan i Afrika gde smo izradili većinu infrasturkturnih projekata", kazao je Vujko.

Kompanija "Milenijum tim" je realizovala brojne kompleksne infrastrukturne projekte, uz primenu najsavremenijih tehnoloških rešenja koja minimalno utiču na životnu sredinu.

U sastavu kompanije nalaze se i dva instituta, a jedan od njih je i Institut za vodoprivredu "Jarosalv Černi",