14. mart 2024 12:47

Pošta Srbije: Konkurs za preduzetnice otvoren do 8. aprila

Izvor: TANJUG

podeli vest

Pošta Srbije: Konkurs za preduzetnice otvoren do 8. aprila

Foto: Ilustracija

BEOGRAD - Pošta Srbije saopštila je danas da je u toku treći Poštin nagradni konkurs za preduzetnice "100 uspešnih poslovnih žena", za podršku ženskom preduzetništvu i biznisima u vlasništvu žena koji traje do 8. aprila.

Za 100 najuspešnijih kandidatkinja Pošta će obezbediti besplatan oglasni prostor u poštama širom Srbije, u vidu predstavljanja u brošuri koja će bez naknade biti dostupna korisnicima poštanskih usluga, kao i njihovu prezentaciju na monitorima u poštama.

Konkurs je otvoren za sve preduzetnice i zakonske zastupnice ili osnivačice malih preduzeća sa teritorije cele Srbije, uključujući zemljoradničke zadruge, zanatske radnje, ustanove, udruženja, kao i za žene nosioce porodičnog poljoprivrednog gazdinstva koje mogu da se prijave i preko sajta.

Kako se navodi kriterijumi za ocenjivanje su pored uspešnosti prezentovane poslovne aktivnosti i biznis ideje, nagrade u oblasti poslovanja ili stvaralaštva, kao i društveno-odgovorne aktivnosti, a prijave će ocenjivati stručna Komisija za sprovođenje nagradnog konkursa.

Kako se navodi za ovaj treći po redu nacionalni nagradni konkurs značajno je povećan nagradni fond i to je prvi put da je Pošta Srbije za svih 100 budućih pobednica konkursa obezbedila specijalne nagrade - edukacije na različite najaktuelnije teme iz oblasti vođenja i razvoja biznisa, koje sprovodi Privredna komora Srbije (PKS).

Lista nagradnih edukacija obuhvata 10 radionica na temu marketinga i tehnika prodaje, veština asertivne komunikacije, digitalizacije u poslovanju, izvora finansiranja, istraživanja tržišta i izrade biznis plana, projektnog menadžmenta i umrežavanja i nastupa na inostranom tržištu.