18. mart 2024 12:22

Imamura: Hvala Vučiću na podršci kompanijama iz Japana

Izvor: TANJUG

podeli vest

Imamura: Hvala Vučiću na podršci kompanijama iz Japana

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

INĐIJA - Ambasador Japana u Beogradu Akira Imamura izrazio je danas, na ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju nove fabrike kompanije JFE Shoji Srbija, zadovoljstvo što je ta kompanija za svoju prvu fabriku u Evropi izabrala baš Srbiju i Inđiju i zahvalio Vladi i predsedniku Aleksandru Vučiću na kontinuiranoj pomoć koju pruža japanskim kompanijama.

"Želeo bih da izrazim poštovanje predsedniku Vučiću koji je pokazao svoje liderstvo u promovisanju stabilnosti i ekonomskog razvoja Srbije kroz kvalitetna ulaganja, uključujući ulaganja iz Japana. JFH Shoji je izuzetno značajna kompanija u okviru JFH Grupe, jedan od vodećih proizvođača čelika. U ovoj fabrici u Inđiji, JFH Shoji Srbija će proizvoditi jezgro za elektromotore, za Nidec u Novom Sadu, a i za automobilske kompanije iz drugih zemalja", rekao je Imamura na polaganju kamena temeljca.

Izvršni direktor kompanije JFE Shoji Korporejšn Jošicugu Kobajaši izrazio je nadu da će fabrika u Inđiji unaprediti uspešno poslovanje korporacije.

"Mi smo japanska trgovačka kompanija, i jedna od vodećih svetskih kompanija u oblasti elektro čelika, za motore i transformatore. Da bismo ojačali naš lanac snabdevanja, tražili smo odgovarajuću lokaciju u Evropi. I kao rezultat našeg pažljivog proučavanja, došli smo do zaključka da je za izgradnju naše prve fabrike u Evropi najatraktivnije mesto Inđija u Srbiji, s obzirom na potencijalne mogućnosti ljudskih resursa, kao i infrastrukture", rekao je Kobajaši.