15. maj 2024 14:59

Đorđe Andrić: EXPO 2027 Beograd prilika za domaće kompanije i privlačenje investitora

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/Fotokostic, ilustracija

JAHORINA  - Ekspo 2027 Beograd će biti velika prilika za domaće kompanije, privlačenje investitora, kao i za prikazivanje nacionalnih ekonomskih, turističkih, kulturnih i sportskih potencijala Srbije, izjavio je danas rukovodilac Centra za podršku investicijama i javno privatno partnerstvo Privredne komore Srbije (PKS) Đorđe Andrić koji je na Jahorina ekonomskom forumu održao prezentaciju ove specijalizovane izložbe, saopštila je PKS.

"Organizacija 'Ekspo 2027 Beograd' rezultat je stabilnosti i prepoznatljivosti Srbije kao investicione destinacije, ali i kao lidera u regionu po promovisanju ekonomske integracije Zapadog Balkana u jedinstveno tržište", istakao je on.

Dugoročni pravci razvoja Zapadnog Balkana centralna su tema 7. Jahorina ekonomskog foruma koji se održava od 14. do 16. maja i okupio je više od 600 učesnika.

Jahorina ekonomski forum predstavlja regionalni ekonomski događaj koji okuplja vrhunske stručnjake i poslovne lidere sa ciljem da kroz dijalog i diskusiju dođu do relevantnih zaključaka o tome kako poboljšati javne politike, ekonomiju i kvalitet života građana Bosne i Hercegodine i regiona.

Predviđeno je da se održi 16 panela sa oko 100 panelista o svim važnim temama koje bi trebalo da determinišu Balkan i njegove dugoročne planove razvoja.