19. maj 2024 12:52

Delta Agrar predstavio najnoviji traktor na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/GORDANA JOVIĆ ATLAGIĆ

NOVI SAD - Direktor mehanizacije kompanije Delta Agrar Aleksandar Marjanović zajedno sa izvršnim direktorom Novosadskog sajma Nikolom Lovrićem predstavio je danas najnoviji traktor Landini serije 7 i tom prilikom rekao da je Delta Agrar uvek bio predvodnik u uvođenju najnovijih tehnoloških dostignuća u poljoprivrednoj praksi u Srbiji.

"Bez inovacija jednostavno nemate napretka u biznisu. Mi smo se odlučili da danas predstavimo Landini serije 7. On je nešto novo na našem tržištu, vrlo efikasan, mali potrošač, svi znamo da su energenti veoma bitan faktor u proizvodnji. Traktor koji jednostavno možete da pustite, da onaj koji rukuje mašinom gleda film dok traktor obavlja sve svoje funkcije", kazao je Marjanović.

On je dodao i da saradnja sa Sajmom traje već 30 godina godina.

"Vrlo značajno, vrlo bitno i uspešno i ja se nadam na obostrano zadovoljstvo. Sajam bez Delta Agrara je isto kao i Delta Agrar bez Novosadskog sajma", rekao je Marjanović.

Service Photo Gallery

Izvršni direktor Novosadskog sajma Nikola Lovrić rekao je u šali da bi Poljoprivredni sajam bez Delta Agrara bio "kao Argentina bez Mesija".

"Delta Agrar je deo Delta Holdinga koji je bio u izazovnim vremenima na ispitu kako da preživi i bude svoj na svome. Njihova misija pokazuje da ljudi čine posao i firmu, svaka čast na mehanizaciji", rekao je Lovrić.

Traktor Landini radi zahvaljujući Iveco motoru sa 225 konjskih snaga i u skladu sa najnovijim ekološkim standardima.

Zahvaljujući naprednom sistemu elektronskog upravljanja, ovi motori automatski prilagođavaju snagu i obrtni momenat u zavisnosti od radnih uslova čime se postiže ušteda goriva i optimalna efikasnost.

Traktor poseduje i 30 brzina napred i 15 nazad, uz ultra spore brzine za precizne poljoprivredne radove.