30. maj 2024 14:11

U Subotici počinje sa radom nova magnetna rezonanca

Izvor: TANJUG

podeli vest

U Subotici počinje sa radom nova magnetna rezonanca

Foto: Tanjug/video

NOVI SAD - Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo Milan Popov obišao je danas Opštu bolnicu u Subotici u kojoj je po prvi put u istoriji postojanja ove ustanove, instaliran nov uređaj za magnetnu rezonancu za koji je Pokrajinska vlada izdvojila gotovo 200 miliona dinara.

"Veoma sam ponosan što će subotička bolnica, ali i bezmalo pola miliona građana koji imaju pravo na lečenje u ovoj ustanovi, dobiti po prvi put u svojoj istoriji potpuno nov uređaj za magnetnu rezonancu", rekao je Popov.

On je istakao da će ovaj uređaj umnogome olakšati posao dijagnostičkoj službi i da će služiti svim pacijentima.

Kako se navodi u saopštenju Sekretarijata Pokrajinske vlade

u subotičkoj bolnici je pregledano oko 20 pacijenata dnevno na starom uređaju za magnetnu rezonancu, dok će sada liste zakazivanja na preglede biti znatno kraće.

Dodaje se da Popov podsetio da je u zdravstveni sistem u Subotici Pokrajinska vlada uložila oko 825 miliona dinara u poslednjih osam godina, od čega je 800 miliona uloženo u opštu bolnicu, te da je zahvaljujući tome nabavljena nova oprema, čime je subotička bolnica postala jedna od najopremljenijih u čitavoj Srbiji.

On je posebno pohvalio i rad subotičkog Centra za reproduktivnu medicinu i vantelesnu oplodnju.

Popov je naveo i da će, uz veliku pomoć Grada Subotice, uskoro početi radovi na rekonstrukciji svih objekata subotičke bolnice, čime će biti obuhvaćeno čak 35.000 kvadratnih metara prostora.

U saopštenju se ističe da su obilasku subotičke bolnice prisustvovali i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i direktor bolnice Saša Dželebdžić.