19. jun 2024 15:10

PKS: Nove direktne linije iz Tel Aviva važne za turističku sezonu i poslovne ljude

Izvor: TANJUG

Foto: shutterstock.com/OlegRi, ilustracija

TEL AVIV  - Dva nova direktna leta sedmično između Tel Aviva i Beograda koja pokreće kompanija Sandor (Sundor) startuju u najboljem momentu, u sezoni godišnjih odmora i biće značajni kako za turističku sezonu tako i za poslovne ljude, ukazano je na sastanku sa predstavnicima te avio kompanije u Ambasadi Srbije u Izraelu, saopštila je danas Privredna komora Srbije (PKS).

Sandor je podružnica izraelskog nacionalnog avio-prevoznika El-ala (El Al) i od 11. jula pokreće dva nova direktna leta između aerodroma Ben-Gurion u Tel-Avivu i Nikola Tesla u Beogradu.

Letovi na relaciji Ben Gurion-Nikola Tesla saobraćaće nedeljom i četvrtkom, kako se planira, tokom cele godine.

Ambasador Srbije u Izraelu Miroljub Petrović i direktor Predstavništva Privredne komore u Jerusalimu i počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić ukazali su na mogućnosti još efikasnijeg umrežavanja svih turističkih poslenika, saradnje sa sindikalnim udruženjima iz Izraela i pripreme izraelskih sportskih klubova u Srbiji.

Uključivanjem sertifikovanih vodiča za hebrejski jezik, predstavljanje sefardske baštine Beograda bilo bi dodatno unapređeno, navodi se u saopštenju.

Zamenik generalnog direktora Sandora za komercijalu Jael Kalif (Yael Kalif) i šef marketinškog odeljenja Sandora Maja Aškenazi (Maya Ashkenazy) izrazili su očekivanja da će Beograd ovog leta biti jedna od traženijih destinacija za turiste iz Tel Aviva.

Kako je beogradska "city brake" ponuda izuzetno popularna u Izraelu, posebno interesovanje je izraženo za turističku ponudu "dragulja" prirode Srbije, kako na potezu Tara - Uvac, tako i za Kopaonik i Podunavlje, navodi se u saopštenju.

Prema podacima Udruženja za turizam Privredne komore Srbije, u periodu koji je prethodio pandemiji COVID-a, angažovano je čak 13 direktnih sedmičnih letova od strane Er Srbije i izraelskih avio-kompanija Arkia (Arkia) i Israer (Israir).

Izraelski turisti su 2018. godine bili na samom vrhu u prestonici sa 27.000 posetilaca i nešto preko 100.000 noćenja.

Dva nova leta sedmično, koja se nadovezuju na postojeća dva avio-kompanije Arkia, od velikog su značaja i za poslovne ljude, posebno imajući u vidu kako značajnu izraelsku poslovnu zajednicu u Beogradu, tako i uvećanje trgovinske razmene između dve zemlje, kao i izraelskih investicija u Srbiji, navodi se u saopštenju.