28. jun 2024 13:59

Vučević pozvao ministe da budu racionalni u trošenju budžetskih sredstava

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučević pozvao ministe da budu racionalni u trošenju budžetskih sredstava

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

KRUŠEVAC - Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da ministri treba budu racionalni sa zahtevima o budžetima za ministarstva na čijem su čelu i imaju razumevanja za geopolitičke okolnosti.

"Uvek ministri imaju neku ideju, inicijativu da se za nešto dodatno obezbedi novac iz budžeta. Ja molim sve ministre da budu racionalni, da pre sve gledaju šta je ono što može se funkcionalno upotrebi u skladu sa budžetskim aproprijacijama do kraja godine", rekao je Vučević novinarima u Kruševcu.

Dodao je da od ministara očekuje da dobro razumeju geopolitičke okolnosti i sve ono što Srbiju čeka.

Vučević je naveo da Vlada ne sme da bude samo skup ministara, već da mora da bude tim.

"Ako je to skup ministara koji se sastaje četvrtkom na sednici vlade i razgovara, raspravlja i glasa samo u tom danu i u tom satu - onda to nije ono što treba vlada da radi, nije smisao i suština vlade", ocenio je Vučević.

On je dodao da će na predstavljanju rebalansa budžeta i budžeta za narednu godinu, biti poznato koji su prioriteti Vlade.

"Kada budemo predstavljali rebalans budžeta i budžet za narednu godinu, videćete šta su prioriteti u radu Vlade. Naravno, svi resori su i te kako važni, ali Srbija mora da napravi prioritetnu listu u pogledu izdvajanja, investiranja ili finansiranja određenih delova države ili društva", naveo je Vučević.