8. jul 2024 13:40

AIK Banka uvela Google Pay uslugu beskontaktnog plaćanja

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/BalkansCat, ilustracija

BEOGRAD, 8. jula (Tanjug) - AIK Banka uvela je Google Pay uslugu beskontaktnog plaćanja, što će korisnicima AIK Mastercard platnih kartica omogućiti plaćanje putem Androida ili pametnog sata na svim prodajnim mestima u zemlji i inostranstvu, gde je takvo plaćanje omogućeno.

Nova usluga klijentima omogućava plaćanje prislanjanjem telefona na POS terminal, uz dodatne mehanizme zaštite njihovog plaćanja.

Da bi se izvršilo plaćanje ovim putem, nije potrebno da se vadi kartica iz novčanika ili ukucava PIN kod, već se transakcija verifikuje biometrijski, odnosno prepoznavanjem lica, otiskom prsta ili drugom vrstom zaštite koja je podešena za otključavanje Android uređaja, navodi se u saopštenju.

"Uveli smo ga u poslednja dva meseca upravo zato što klijentima želimo da pružimo sve mogućnosti koje savremeno bankarstvo, okrenuto zadovoljstvu korisnika, treba da ima", rekao je Jovanović.

Za aktivaciju usluge potrebno je da se, u okviru Google Play prodavnice, preuzme Google Wallet aplikacija, unesu podaci o platnoj kartici direktnim unosom ili njenim fotografisanjem.

Nakon verifikacije digitalni novčanik je spreman za korišćenje.