9. jul 2024 12:01

Lučić: Plan nam je da do 2029. godine povećamo prihod Telekoma na tri milijarde evra

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Generalni direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić izjavio je danas da je u prvoj polovini godine prihod te kompanije uvećan za više od 15 odsto u odnosu na prošlu godinu i da je plan da se u narednih pet godina, odnosno do 2029. godine, prihod poveća na tri milijarde evra.

Lučić je analizirajući postignute rezultate Telekoma u prvih šest meseci naveo da je 2018. godine plan kompanije bio da dostigne više od milion korisnika, a da sada deluje, jer prodaja ide toliko dobro, da će imati milion i po korisnika isključivo njihovih usluga.

On je pokazujući grafikon poslovanja Telekoma od 2018. do 2024. godine naveo da će ove godine ta kompanija samo u Srbiji imati 60 milijardi veći priliv u odnosu na 2018. godinu.

"Zahvaljujući tome što imamo sad tri puta više korisnika i što je prihod po korisniku porastao, faktički 500 miliona evra više godišnje ćemo imati nego kada smo krenuli 2018. godine. A to je sve zahvaljujući broju korisnika. Mi smo u internetu povećali broj korisnika dva puta, a u broju televizije čak tri puta", rekao je Lučić za Pink.

On je naveo da priliv veći od 500 miliona evra godišnje samo u Srbiji daje veliku finansijsku snagu kompaniji da nastavi i dalje sa jakim investicijama i širenjima u regionu.

"Nama je prihod samo u prvih pola godine preko 15 odsto veći u odnosu na prošlu godinu, što stvarno govori da je Telekom Srbija na pravom putu. Svi dobronamerni su znali da će to da se dogodi jer smo imali veliki rast korisnika", rekao je Lučić.

Naveo je da je plan Telekoma da se širi u Srbiji i inostranstvu i podsetio da je postignuto da od 2018. godine do 2024. godine prihod kompanije bude povećan sa milijardu na dve milijarde evra.

Lučić je istakao da je plan kompanije da u narednih pet godina prihod bude povećan na tri milijarde i da je ta ideja zasnovana na povećanju prihoda u Srbiji i dijaspori.

"Dijaspora je jedan veliki potencijal, jedno more novih korisnika koje mi nismo imali. Ja sam tokom prošle dve nedelje bio u Minhenu, u Štutgartu, ovde nedelje idem u Frankfurt. Znači, samo u Nemačkoj ima skoro milion Srba. Za naše usluge su zainteresovani ljudi iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, jer mi imamo sve kanale, imamo tu mobilnu karticu, tako da je izuzetna zainteresovanost za projekat za dijasporu", rekao je Lučić.