13. jul 2024 13:51

U Kaću otvorena Smotra poljoprivrede, industrije i trgovine, izložene mašine i oprema

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/Peter38, ilustracija

KAĆ - U Kaću je danas otvorena Smotra poljoprivrede, industrije i trgovine (SPIT) koju Klub 100P Plus tradicionalno organizuje svake godine posle žetve pšenice a ovogodišnji 19. SPIT organizovan je kao mini-sajam, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Poljoprivrednici na ovoj manifestaciji mogu da vide brojne mašine i opremu, stacionarno i u radu, kao i rezervne delove, ulja, mineralno đubrivo, semena i sve ostale proizvode namenjene poljoprivrednoj proizvodnji, ali i da međusobno razmene iskustva i znanje.

Otvarajući smotru pomoćnik ministra poljoprivrede u Sektoru za ruralni razvoj Aleksandar Bogićević je istakao da su manifestacije ovakvog karaktera veoma važne i poželjne za poljoprivrednike, jer imaju priliku da se na licu mesta vide i upoznaju sa radom mašina i opreme.

Dodao je da će Ministarstvo poljoprivrede nastaviti da pruža podršku svim poljoprivrednim proizvođačima, bez obzira na veličinu njihovih poljoprivrednih gazdinstava, kao i da kreira poljoprivrednu politiku zajedno sa njima.