13. jul 2024 16:53

Ministarke Đurđević Stamenkovski i Mesarović obišle uspešne privrednike u Topoli

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/MINISTARSTVO ZA BRIGU O PORODICI/ NENAD KOSTIĆ

TOPOLA - Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski i ministrka privrede Adrijana Mesarović obišle su danas uspešne privrednike opštine Topola.

U Donjoj Šatornji posetile su preduzeće "PIN Jovanović", vlasnice Irene Jovanović, jedne od najuspešnijih preduzetnica iz Topole, koja je korisnik sredstava Fonda za razvoj Srbije.

Đurđević Stamenkovski je izrazila zadovoljstvo što će se zajedničkim snagama sa koleginicom Mesarović boriti da porodicu vrati privredi i da privredu vrati porodici, navodi se u saopštenju Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

"Želimo da ekonomski osnažimo žene u ruralnim područjima, jer smatramo da su upravo one čuvari porodičnih vrednosti i pokretači privrednih aktivnosti, koje su kičma razvoja naše zemlje", rekla je Đurđević Stamenkovski.

Bez ekonomske snage Srbije, dodala je ona, nema ni nataliteta i postavlja se pitanje biološkog opstanka.

"Ohrabrujemo upravo ovakve žene i hoćemo ekonomski da učvrstimo njihove porodice, koje su pokretači razvoja naše nacije u celini. Da bi se nacija razvijala, neophodno nam je da se porodice proširuju i budu pravi primeri kako jedna zajednica deluje", rekla je Đurđević Stamenkovski.

Vlada Republike Srbije, naglasila je ona, želi da promoviše obnovu domaćinske i porodične Srbije.

U nastavku posete privrednicima iz Topole, Đurđević Stamenkovski je obišla i najveće lokalno preduzeće za preradu voća i povrća, "GMP" iz Jarmenovaca, i naglasila da je žena na selu fokus ove kampanje, jer na taj način brinemo o budućnosti čitave naše Srbije.

Ona je pozvala lokalnu samoupravu u Topoli da kandiduje temu obnove dečijeg odmarališta u Jarmenovcima i iskazala zainteresovanost Ministarstva za brigu o porodici i demografiju da učestvuje i sufinansira jedan takav projekat, koji bi bio na korist deci sa respiratornim smetnjama.

Delegacije dva ministarstva u Vladi Srbije svoju posetu Opštini Topola su završile obilaskom spomen-crkve Svetog Đorđa i Kuće kralja Petra I na Oplencu.