13. jun 2024 11:30

Džej-Pi Morgan Čejs očekuje rast prihoda od investicionog bankarstva za 30 odsto

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/Virrage Images, ilustracija

NJUJORK - Najveća američka banka Džej-Pi Morgan Čejs očekuje da će njeni prihodi od investicionog bankarsta u drugom kvartalu 2024. porasti za 25 do 30 odsto, izjavio je jedan od vodećih ljudi banke Troj Rorbau.

Ova prognoza je više optimistična u odnosu na majsku prognozu kada se očekivao rast prihoda za 15 do 17 odsto, prenosi Rojters.

Prema očekivanjima, rast pomenutih prihoda biće podstaknut snažnim tržištem kapitala, navodi se u aktuelnom predviđanju.

U prvom kvartalu 2024. je prihod od trgovanja banke Džej-Pi Morgan Čejs pao za pet odsto na osam milijardi dolara, pri čemu su prihodi od fiksnih prihoda, valute i roba pali za sedam odsto.

Kako se navodi, prihodi banke od investicionog bankarsta su istovremeno u prvom kvartalu 2024. porasli za 27 odsto na dve milijarde dolara, delimično zbog većih naknada za preuzimanje duga i akcija.

Troj Rorbau je jedan od mogućih naslednika Džejmija Dajmona na poziciji izvršnog direktora Džej-Pi Morgan Čejsa pošto se očekuje da će se Dajmon povući sa te funkcije za manje od pet godina.