12. jul 2024 15:14

Air France-KLM i skandinavski SAS potpisali ugovor o partnerstvu, od 1. septembra putnicima dostupno 66 destinacija

Izvor: TANJUG

Foto: shutterstock.com/OlegRi, ilustracija

BEOGRAD - Francusko-holandska avio-grupa Er Frans-KLM i vodeća skandinavska avio-kompanija Skandinejvijan erlajns sistem (SAS) potpisali su ugovor o saradnji, kojim će putnici obe kompanije moći da koriste matične aerodrome potpisnica (habove) za ukupno 66 destinacija u Evropi.

Ugovor koji stupa na snagu 1. septembra ove godine omogućiće putnicima Er Fransa pristup do 33 destinacije u severnoj Evropi preko matičnih aerodroma (habova) SAS-a, navodi se u zajedničkom saopštenju dve kompanije.

S druge strane, putnici skandinavskog SAS-a će dobiti pristup do 33 evropske destinacije preko habova Er Fransa - aerodroma "Šarl de Gol" u Parizu i "Šipol" u Amsterdamu.

Stupanjem na snagu ugovora, SAS će se zvanično pridužiti Skaj Tim alijansi, grupaciji od 19 avio-kompanija, čiji je Er Frans jedan od osnivača.

Takođe, biće povezani i programi lojalnosti dve komoanije - Flajing Blu i Evro Bonus, pa će putnici moći da zarađuju i troše nagradne milje na svim letovima.

Inače, očekuje se da će u budućnosti biti dodate i interkontinentalne destinacije.

Komercijalni direktor Er Fransa Angus Klark je rekao da će putnici od povezivanja letova i matičnih aerodroma imati koristi na širokom spektru evropskih destinacija, kao i uslugu visokog kvaliteta.

Glavni komercijalni direktor SAS-a Pol Verhagen istakao je da je ponosan na novo partnerstvo, čime će mreža letova biti poboljšanja, a pogodnosti za putnike veće.

U saopštenju se dodaje da Er Frans i KLM obavljaju do 200 letova nedeljno između svojih matičnih aerodroma u Parizu i Amsterdamu, kao i habova SAS-a u Kopenhagenu, Oslu i Stokholmu.

SAS trenutno obavlja 44 nedeljna leta za Pariz - "Šarl de Gol" iz Kopenhagena, Osla i Stokholma, kao i 65 letova do aerodroma "Šipol" u Amsterdamu.