14. avgust 2024 16:01

Ivanišević u opštini Inđija razgovarao o razvoju projekata u privrevredi, posebno turizma

Izvor: TANJUG

Foto: Pokrajinska vlada

BEOGRAD - Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević posetio je danas Inđiju i tom prilikom sastao se sa predsednikom Opštine Markom Gašićem, sa kojim je razgovarao o ostvarenoj saradnji Sekretarijata i Opštine u okviru podsticaja i projekata u oblasti privrede, infrastrukture, a posebno turizma, te o planovima za saradnju u narednom periodu.

Ivanišević je istakao da Opština Inđija poseduje gotovu projektno - tehničku dokumentaciju za projekte koji su od značaja za tu lokalnu samoupravu, naglasivši da imaju i konkretne planove razvoja za naredne četiri godine, saopštila je Pokrajinska vlada.

"Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam je u protekle četiri godine uložio preko 20 miliona dinara u razvoj turizma na teritoriji opštine Inđija i spremni smo da, zajedno sa Ministarstvom turizma i omladine, radimo na novim projektima u cilju unapređenja turističke infrastrukture“, rekao je Ivanišević.

Service Photo Gallery

On je ocenio da opština Inđija ima sve osobenosti moderne turističke destinacije, te najavio da će kao takva biti koizlagač i učesnik sajamskih manifestacija koje organizuje resorni sekretarijat.

Sastanku je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine Uroš Kandić koji je istakao da se danas razgovaralo i o uspešno realizovanim projektima u Inđiji, poput Keltskog sela i Planinskog doma ,,Kozarica", te najavio zajedničku podršku izgradnji trim staze u Inđiji.

Predsednik Opštine Marko Gašić rekao je da će kao opština koja je na odličnom položaju u odnosu na Beograd i Novi Sad, Dunav i Frušku goru, aktivno raditi, uz podršku Ministarstva i Sekretarijata, na podizanju nivoa postojećih i izgradnji novih turističkih sadržaja.