7. jul 2023 15:59

TO Inđija potpisala ugovor s kompanijom "Kaya Balloons Cappadocia" o kupovini dva balona

Izvor: TANJUG

Foto: FOTO TANJUG/PS ZA PRIVREDU I TURIZAM

NOVI SAD - Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević, koji boravi u radnoj poseti Turskoj, prisustvovao je u Ambasadi Srbije u Ankari potpisivanju ugovora između Turističke organizacije opštine Inđija i kompanije "Kaya Balloons Cappadocia" o kupovini dva balona u okviru realizacije projekta "Srpska Kapadokija“ na Krčedinskoj adi, koji je podržao Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam.

"Poseta Kapadokiji je odlično iskustvo, jer je ovo dobar model kako treba graditi novu turističku destinaciju, što bi trebalo da primenimo u Srbiji. Ono što je Inđija uradila jeste odličan primer i za druge lokalne samouprave", rekao je je Ivanišević, a saopšteno iz Pokrajinske vlade.

Service Photo Gallery

Dodao je da su takvi projekti od strateškog značaja za unapređenje turističke ponude AP Vojvodine i za njeno pozicioniranje na turističkoj mapi regiona i sveta, kao i da ulaganje u turizam od strane Republičke i Pokrajinske vlade daje rezultate.

Unapređenje saradnje između Vojvodine i Kapadokije za početak će biti realizovano posebnim danima posvećenim regiji Kapadokiji, u okviru Paviljona Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma na Novosadskom sajmu, početkom decembra.

Ivanišević se sastao sa gradonačelnikom grada Urgup, koji pripada oblasti Kapadokije, Mehmetom Akturkom i razgovarao o unapređenju saradnje između regija, kao i saradnje Urgupa sa lokalnim samoupravama u Srbiji, sa akcentom na AP Vojvodinu.