29. decembar 2023 15:45

Zlatibor: Turiste očekuje raznovrsna ponuda za novogodišnje praznike

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zlatibor: Turiste očekuje raznovrsna ponuda za novogodišnje praznike

Foto: TANJUG/Jovan Nikolić

ZLATIBOR - Smeštajni kapaciteti na Zlatiboru su u potpunosti popunjeni, a i ove godine kao i prethodnih traži se mesto više kada su u pitanju restorani i kafići.

Turistička organizacija Zlatibor organizovala je za doček na Kraljevom trgu koncert Saše Matića i trubački orkestar Dejana Jevđića.

Kako navode vatrometa neće biti zbog zaštite životinja i dece sa autizmom.

"Već 1. januara za reprizu dočeka ovde nastupa Magla bend koncert počinje takođe u 21 čas, a za sam doček u kafićima, restoranima, hotelima Zlatibora nastupa jako veliki broj poznatih estradnih umetnika.

Nevena Majstorović iz TO Zlatibor kaže da Zlatibor već obara rekorde pposećenosti kada se radi o zimskoj sezoni.

"Zimska sezona je već počela, snega još uvek nema, ali očekujemo ga već u prvim danima nakon Nove godine. Naravno svi naši lokaliteti su spremni za posetu, svi će raditi punim kapacitetom. Naša Gondola, naša najveća atrakcija pripremila je mnoštvo sadržaja za ljude koji budu rešili da se voze do vrha Tornika, svakog dana će imati poneka aktivnost ili na međustanici ili na krajnjoj stanici na vrhu Tornika, tako da to neće biti obična vožnja panoramskom Gondolom, već pravi doživljaj za sve naše goste", rekla je Majstorović.

Dodala je i da će Stopića pećina tradicionalno će biti otvorena za posete u vreme praznika, Staro selo u Sirogojnu, Vodopad u Gostilju, tu su Dino i Avantura park koji su svoju ponudu prilagodili zimskim uslovima, pa sve posetioce očekuju dobra zabava i kvalitetan sadržaj.