5. avgust 2024 15:15

Izložba mladih umetnika iz Venecije "Tradicije" biće otvorena od 8. do 23. avgusta u SKC Novi Sad

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/ blurAZ, ilustracija

NOVI SAD - Izložba “Tradicije” mladih umetnika iz Meksika, koja obuhvata 50 radova sa temom regionalne nacionalne baštine, biće otvorena u četvrtak, uz besplatan ulaz, u SKC Novi Sad, najavili su danas iz tog kulturnog centra.

Kako je navedeno, za izložbu koja će biti predstavljena u Velikoj galeriji, odabrani su radovi sa svih odseka Fakulteta likovnih umetnosti Univerziteta Verakruzana.

Postavka će obuhvatiti vizuelnu umetnost, dizajn virtuelne komunikacije i fotografiju i tako dočarati novodolazeći talas meksičkog likovnog stvaralaštva i njihovu autentičnu kreativnost.

Radovi su odabrani sa ciljem da se opišu svojstvena kultura, shvatanja i razmišljanja, kao i vizija mladih ljudi celokupnog Meksika, čiji je uzrast između 20 i 25 godina.

Izložba je rezultat prijateljstva Univerziteta u Novom Sadu i Univerziteta Verakruzana (Universidad Veracruzana) u Meksiku.

Zajednički je organizuju Studentski kulturni centar Novi Sad, Univerzitet u Novom Sadu i Univerzitet Verakruzana, a realizacija izložbe podržana je iz sredstava Erazmus+ KA107 projekta, navedeno je u saopštenju SKC Novi Sad.