21. april 2023 22:18

Odbačena optužnica za ubistvo iz nehata protiv glumca Aleka Boldvina

Izvor: TANJUG

Foto: Photo by Invision/AP, File/Evan Agostini

SANTA FE - Tužioci su zvanično odbacili optužbu za ubistvo iz nehata protiv glumca Aleka Boldvina, do kojeg je došlo na setu tokom snimanja filma ''Rust'' (''Rđa''), navodeći kao razloge nove dokaze i nedostatak vremena da se obavi dublja istraga.

Optužba za ubistvo iz nehata protiv Hane Gutijerez Rid, nadzornice oružja u filmu, ostala je nepromenjena, prenosi AP.

''Otkrivene su nove činjenice koje zahtevaju dalju istragu i forenzičku analizu'', naveli su tužioci, ali nisu precizirali o kakvim činjenicama je reč.

U saoštenju se dodaje da takva odluka ne oslobađa Boldvina krivične odgovornosti i optužbe mogu biti ponovo podignute, pošto je istraga i dalje u toku.

''Zadovoljni smo odlukom da je odbačen slučaj protiv Aleka Boldvina i podstičemo odgovarajuću istragu o činjenicama i okolnostima ove tragične nesreće'', saopštili su Boldvinovi advokati Luk Nikas i Aleks Spiro.

AP podseća da je tokom snimanja ''Rđe'', inače vestern filma, Boldvin uperio pištolj u snimateljku Halinu Hačins tokom probe kada je nehotice opalio, usmrtivši je i ranivši reditelja Džoela Souzu.

Boldvin je rekao da je pištolj slučajno opalio i da on nije povukao obarač, ali je FBI, s druge strane, utvrdio da oružje nije moglo da opali ako nije povučen okidač.