29. april 2023 13:32

Otvorena kolektivna izložba studenata FLU u Galeriji Doma omladine Beograda

Izvor: TANJUG

Foto: PROMO

BEOGRAD - Kolektivna izložba crteža i skulptura malog formata studenata Fakulteta likovnih umetnosti (FLU), po 51. put je otvorena u petak veče u Galeriji Doma omladine Beograda (DOB), i trajaće do 14. maja.

Saradnja ove dve ustanove – FLU i DOB na ovom projektu ustanovljena je 1971. godine zaslugom profesora Dragana Lubarde i javnosti pruža uvid u širok opseg poetskih izraza, kreativnih i istraživačkih postupaka na polju crteža i skulpture malog formata najmlađih stvaralaca domaće likovne scene.

Izložba izabranih studentskih radova publici u kontinuitetu predstavlja višeslojne nastavne procese koji se odvijaju na FLU u Beogradu, razumevanje i vladanje tradicionalnim crtačkim i vajarskim tehnikama, ali i slobodnu primenu originalnih postupaka, materijala i koncepata u likovnom izrazu.

Kako su najavili iz Doma omladine, nova postavka na poseban način najavljuje i veliku godišnju izložbu studenata FLU u junu mesecu, kada se za širu javnost otvaraju sve klase Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu.