12. maj 2023 12:23

Kreativne radionice matematike biće održane 14. maja u Galeriji Dečjeg kulturnog centra Beograda

Izvor: TANJUG

Foto: Shutterstock.com/Melinda Nagy, ilustracija

BEOGRAD - Kreativne radionice matematike biće održane u Galeriji Dečjeg kulturnog centra Beograda (DKCB) u nedelju, 14. maja, a učešće je potpuno besplatno, najavili su iz ove ustanove.

Projekat će biti realizovan u okviru manifestacije "Maj - mesec matematike", koju organizuje Društvo matematičara Srbije, Matematički institut SANU i DKCB uz podršku NIS kompanije.

"Kengur bez granica'', "Platonova tela u boji'', „Kako računar crta?'', „Zadaci sa naslovnih strana Matematičkog lista'', „Matematika i optička umetnost'', neki su od naslova ovih kreativnih radionica koje će u nedelju trajati četiri sata, od 10 do 14 časova.

Dečji kulturni centar Beograd je tako osmislio radionice namenjene deci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta koji žele da se oprobaju u povezivanju matematike i umetnosti, matematike i programiranja sa umetnošću, kao i u rešavanju zanimljivih logičkih zadataka.

Deca i mladi imaće priliku da učestvuju u radionicama - „Kengur bez granica'', koju će voditi profesori sa PMF Kragujevac, „Platonova tela u boji'', koju su pripremili profesori matematike iz Devete gimazije "Mihailo Petrović Alas", "Kako računar crta?'', koju će voditi Aleksandra Jovanić sa Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu.

Paralelno sa navedenim radionicama osnovci će dobiti šansu da se dokažu i u rešavanju zadataka sa naslovnih strana časopisa "Matematički list" i da se upoznaju sa matematikom i optičkom umetnošću.

Manifestacija "Maj - mesec matematike" biće završena promocijom knjige ,,Matematičke priče” u izdanju "Matematičkog lista", koja će se održati 19. maja od 19 časova u Biblioteci DKCB.